• Медицинска наука
 • Дерматологија

Према речима лекара Регионалне дерматолошке клинике у Београду:  “Гљивице на ноктима изазивају инфекцију крви. Решење постоји, али није за сваког.”

Драгица Жарковић:  „Гарантујем да ће сваки Београђанин заражен гљивицом на ноктима моћи да наручи препарат против гљивица са 50% попуста и да престане да трује свој организам.

Драгица Жарковић је лекар Регионалне дерматолошке клинике у Београду, а ево извода са њене конференције за новинаре: Гљивице на ноктима улазе у крв и унутрашње органе.

Специјалистичка фотографија

Драгица Жарковић је специјалиста Регионалне дерматолошке клинике у Београду и дала је ексклузивни интервју

ЗАШТО ЈЕ ГЉИВЕ НА НОКТИМА СМРТОВНЕ И КАКО МОЖЕТЕ ИЗБЕЋИ СМРТ КАДА НОКТИ ПОЖУТЕ И ДОБИЈАЈУ ГЉИВЕ?

Зашто гљивицу на ноктима називате опасном болешћу?

Да ли сте свесни колико је људи умрло од лишаја у 2019? Прошле године у Србији је умрло 55.000 људи. А 31.000 од тог броја умрло је од гљивица на ноктима, што је више од укупног броја. Не само да гљивице на ноктима нападају прсте, већ се апсорбују у крв кроз стопала и шире по целом телу. Тако изнутра слабе организам и много оптерећују све органе. Њихове споре се таложе у унутрашњим органима и почињу да расту и узрокују оштећења у телу. Тако настаје микоза унутрашњих органа. То значи да заражена особа почиње да “трули” изнутра. У тој ситуацији, особа може да доживи срчану инсуфицијенцију у било ком тренутку, вена на мозгу може да пукне у било ком тренутку, можете добити рак јетре и бубрези могу престати да раде. Свако ко има гљивице на ноктима је у високом ризику. Због честих прехлада, превише посла или стреса, имунитет слаби и може доћи до изненадне смрти.

Зато мислим да је гљивица на ноктима веома опасна болест и да је један од највећих узрока умирања у нашој земљи. Стално слушамо о раку и туморима, али морате имати на уму да рак погађа само три или четири посто популације, а свака друга особа између 40 и 45 година има гљивице на ноктима.

Зашто лекари не могу да лече ову болест? На крају крајева, ваш посао је да спасавате људске животе.

Прво, желим да вам кажем да већина људи који пате од гљивица на ноктима не посећују лекара јер не разумеју ризик од ове болести. Чак и ако оду код доктора, обично је прекасно. Обично им се преписују лекови који мало помажу и после тога више никада не одлазе код лекара и болест наставља да напредује. Гљивичне инфекције захтевају честе посете лекару. Поред тога, врло мали број људи разуме последице гљивичних инфекција и зна колико озбиљна оштећења могу да изазову унутрашњим органима. Могу да вам кажем о хиљадама таквих случајева и навешћу само оне случајеве који представљају ризик од гљивичне инфекције ноктију.

Најчешћи облик гљивица је на ноктима:
Гљивице на ноктима
Гљивична инфекција доводи до некрозе ткива, што доводи до ампутације ноге:
Гљивична инфекција је изазвала некрозу ткива
Гљиве се хране људском мукозном мембраном:
Гљива која прождире меко ткиво човека
Гљиве су појеле плућа изнутра:
Плућа изједена гљивицама изнутра

Можда ћете мало ублажити симптоме гљивице, али то не елиминише ризик од фаталних последица. Можете умрети било када.

Осим тога, на клиникама постоји недостатак особља. Читав регион има врло мало стручњака за микозе, а нама недостаје 37% дерматолога. Више од половине запослених тренутно нема одговарајуће квалификације. Сумњам да ови људи могу открити и лечити тако сложене гљивичне инфекције. Много пута је боље да људи седе код куће него да иду у државне болнице на лечење. Због недостатка кадрова, морамо да ангажујемо неквалификоване људе. Сви они имају диплому медицине, неки и више, али ови лекари немају довољно искуства и могу много да нашкоде вашем здрављу. Искусни лекари су или у пензији или не желе такве случајеве јер имају много пацијената и немају времена да их све прегледају. Нови лекари који не знају много о лечењу људи долазе да их замене. Волео бих да моји кадрови буду искуснији и квалификованији, али ту ништа не могу да урадим.

Да ли је разлог за тако високу смртност од гљивичних инфекција недостатак искусних лекара у нашој земљи?

Ово је један разлог, али постоје и други. Не постоји ефикасан третман за ово. Апотеке продају разне врсте лекова, а ако желите, можете купити и лекове без рецепта, али они не помажу. Застарели лекови су бескорисни и нови производи се све више рекламирају, али не нуде много олакшања. Лекови које преписују лекари нису ништа посебно. Оне пружају само краткотрајно олакшање, али оштећују јетру и желудац и наносе велику штету организму. Ови лекови само потискују спољашње симптоме, али гљивица не нестаје из тела и наставља да је једе изнутра.

Из ових разлога, гљивице ноктију изазивају тровање крви и инфекцију унутрашњих органа, што доводи до смрти. Можете ићи на лечење у приватне болнице, али и оне имају сличне лекаре. Тамо раде лекари са мало искуства и не знају много о болестима и њиховом лечењу. Главна сврха ових болница је да што више опљачкају пацијенте. Они нису заинтересовани за ваш третман.

Дакле, шта треба да раде људи са гљивицом на ноктима? Има ли нешто што могу да ураде осим да чекају изненадну смрт? Као искусан лекар, морате имати решење за овај проблем.

Видите, није да седим и не радим ништа. Али не могу ништа да урадим у вези са кадровским проблемом. Посао медицинских факултета и универзитета је да образују добре лекаре, а шта да радим са тим? Не могу сам да обучавам докторе. Ако мислите да ће се ово променити преко ноћи, грешите. Друге земље имају сличне проблеме и људи пате на свим странама.

Али када се чини да наде нема, она се увек појави. Недавно је развијено револуционарно откриће за спас људских живота. Пројекат ће вероватно бити покренут крајем 2020. године, али овде људи могу добити овај третман пре других.

Зашто мислите да ће ова припрема променити ситуацију?

Уклања спољашње симптоме на стопалима и чисти тело изнутра, чиме потпуно уклања гљивице са ноктију. Ризик од смрти пада на нулу у првих неколико дана од почетка примене. На самом почетку овог лечења пацијент више није у ризичној групи. Овим третманом се уклањају гљивичне ћелије накупљене у крви и унутрашњим органима. Оштећење које је убијало пацијента изнутра одмах престаје.

По мом мишљењу, овај препарат може спасити хиљаде живота.

Како се зове овај препарат и зашто је толико ефикасан?

Ово је данас најефикаснији третман за гљивичне инфекције. Говорим о препарату  Микохерб гел , производ нове генерације развијен у независним истраживачким лабораторијама. Овај производ припремио је тим најбољих лекара у Србији. То је 10 пута ефикасније од обичних лекова и козметике. Нема нежељених последица, не изазива зависност и помаже телу да развије имунитет против гљивичних бактерија и елиминише ризик од поновне инфекције.

Слика производа

Цена је снижена!

7400  дин

3700  дин

Тајна његове ефикасности лежи у структури нашег тела. Тешко је уклонити гљивицу на ноктима јер остаје у ткиву тела. Гљивица се полако враћа након престанка узимања лека. Други проблем је што се имуни систем тела не може сам борити. У најбољем случају, тело може успорити раст гљивичне инфекције. Када је имунитет слаб, гљивице се врло брзо шире и доводе до смрти.

Са Микохерб гелом, тело може произвести посебна антитела која уништавају гљивице у било ком делу тела. Тако се гљиве потпуно уклањају из тела. Поред тога, антитела настављају да се развијају чак и након прекида лечења. Овај препарат повећава одговор тела на гљивичну инфекцију 10 пута. После тога се више нећете заразити. Један третман са  Микохерб гелом  омогућава да се тело потпуно ослободи од гљивичне инфекције.

Зашто је Микохерб гел ефикаснији од других антифунгалних лекова који се продају у апотекама?

Морате схватити да су гљиве живе бактерије и да се прилагођавају свом окружењу као и свако друго живо биће. Већина антифунгалних лекова развијена је пре 20 или 30 година и гљиве су током година постале отпорне на већину њих. Формула препарата  Микохерб гел  је потпуно нова – настала је након проучавања узрока више од 6.000 врста гљивица. Због своје јединствене и нове формуле, овај производ чисти гљивице не само споља на ноктима и кожи, већ и изнутра.

Његова ефикасност је доказана у нашим истраживачким установама.  Прошао је клиничка испитивања која су укључивала неколико тестера који су користили неке друге третмане против гљивица. Резултати су потврдили снажно дејство препарата Микохерб гел.

Ефикасност, %

80

60

40

20

0

 • Мицолоц
 • Ламесил
 • Екодерил
 • Лоцерил
 • Мицосан
 • Микохерб гел
Лекови против гљивица
 • Мицолоц
 • Ламесил
 • Екодерил
 • Лоцерил
 • Мицосан
 • Микохерб гел

Инфекција у телу не напредује и пацијент је потпуно излечен. Након третмана не остају трагови инфекције. То је разлог зашто се пацијент опоравља и враћа здравом животу. Ово такође омогућава телу да развије имунитет на гљивичне инфекције, што значи да их више нећете добити.

Ова формула има веома позитиван ефекат на тело:

 • 1. Уништава гљивичне инфекције.
 • 2. Свраб, љуштење и пецкање на кожи стопала престају након прве употребе.
 • 3. Брзо лечи пукотине и упале на ноктима и стопалима.
 • 4. Елиминише непријатан мирис и нормализује активност знојних жлезда.
 • 5. Не дозвољава гљивицама које изазивају болести да се размножавају и зауставља њихов раст.
 • 6. Нормализује имунитет и помаже у лечењу хроничних гљивичних обољења.
 • 7. Чисти отпадне продукте гљивица из крви и лимфе.
 • 8. Ово помаже телу да развије имунитет на све познате врсте гљивичних бактерија.
 • 9. Нема поновне инфекције због погодног облика.
 • Након завршетка лечења према упутствима, сви симптоми гљивице нестају.

Ефекат препарата Микохерб гел

Акција производа

Почетак лечења

4 недеље лечења

6 недеља лечења

8+ недеља лечења

Да ли постоје контраиндикације? Зашто се продаје са тако великим попустом?

Нема контраиндикација. Ова формула је хипоалергена. Може се користити и ако сте алергични на друге лекове. Потпуно је безбедан за јетру, која највише пати од употребе лекова.

Како људи могу добити Микохерб гел? Да ли је потребна идентификација или рецепт?

Микохерб гел  се доставља директно из нашег складишта путем курира. Да се ​​продаје у локалним продавницама, не би било добро решење. Не желимо да људи стоје у редовима за овај производ. Пацијенти који болују од гљивица свакодневно пролазе кроз агонију и не би било добро да сатима чекају у редовима. Данас већина људи пати и боље је поштедети све ове невоље. Наручивање препарата је врло једноставно, само унесите своје име и број телефона у формулар за поруџбину и сачекајте позив. Наши стручњаци ће вас позвати и упознати са третманом који одговара вашој ситуацији. Реците нам своју адресу и када желите испоруку. Након тога, морате само да сачекате испоруку путем курира.

Образац за поруџбину  се мора попунити директно на сајту , а поруџбине из Београда се директно обрађују. Као што сам раније рекао, само треба да наведете своје име и број телефона.

Додатак 06/07/2024:  Количине су ограничене. Понуда истиче 09.06.2024.

На захтев др Драгице Жарковић нудимо наруџбеницу за производ Микохерб гел:

Окушати срећу! Окрените точак среће!  ОСВОЈИТЕ ДО 50% ПОПУСТА

Заврти га

34 КОМЕНТАРА ДАНАС

 • Како аватар

  Слађана Лазић

  31.05.2024

  Гљивице на ногама су нестале за месец дана! Хвала вам!

  Одговор
 • Како аватар

  Ранка Марковић

  31.05.2024

  И мени се десило исто! Мој Микохерб гел је управо стигао   и почео сам да га користим. Ефекат је јасно видљив на кожи и прстима!

  Одговор
 • Како аватар

  Светлана Гојковић

  31.05.2024

  Хвала вам пуно на информацијама о овом препарату. Дуго сам тражио нешто слично. Сада чекам испоруку! Хвала вам!

  Одговор
 • Како аватар

  Милош Зупур

  31.05.2024

  Хвала пуно, др Жарковићу! Пробао сам и много ми је лакше. Видећемо шта ће бити следеће недеље. Мало је рано да причам, али писаћу. Нокти почињу да изгледају боље. Надам се опоравку!

  Одговор
 • Како аватар

  Драгица Жарковић

  31.05.2024

  Драги Милоше, не брини. Само треба да следите упутства за употребу производа.

  С поштовањем, Драгица

  Одговор
 • Како аватар

  Марко Обрадовић

  01.06.2024

  Молим вас помозите! Имам квасац и све сам пробао, али ништа не помаже. Боле и изгледају одвратно. Ово утиче на мој свакодневни живот и не знам шта да радим. До сада сам пробао све врсте лекова, али ништа није помогло 🙁

  Одговор
 • Како аватар

  Никола Новаковић

  01.06.2024

  Марко, пробај  Микохерб гел  јер је стварно добар. А цена је приступачна. Користио сам га и лакше ми је. Имао сам гљивице на ногама и чак ми је било тешко да ходам. Скоро сам дигао руке. Моја мајка је негде чула за Микохерб гел и замолила ме да га испробам. И купила га је пре месец дана по редовној цени. Користим га 3 недеље и користићу га још једну. Цео третман траје 1 месец. Већ сам одсекао нокат који је био заражен гљивицама. Али још увек има гљивица на палцу. Надам се да ће нестати и следеће недеље. И раније сам пробао све врсте лекова, али нису помогли.

  Чак сам ставио и Микохерб гел у ципеле да уклоним гљивице ако их има.

  Одговор
 • Како аватар

  Јелена

  01.06.2024

  Како могу добити  Микохерб гел ?

  Одговор
 • Како аватар

  Радивоје Ковачевић

  01.06.2024

  Јелена,  попуни поруџбину изнад , али мораш да пожуриш јер се понуда ускоро истиче. Он ми је помогао.

  Одговор
 • Како аватар

  Јелена

  01.06.2024

  Хвала Радивоје, наручио сам преко наруџбенице.

  Колико траје достава?

  Одговор
 • Како аватар

  Радивоје Ковачевић

  01.06.2024

  Јелена, траје око недељу дана 🙂

  Одговор
 • Како аватар

  Далиборка Васић

  02.06.2024

  Ово је фантастично и свако треба да проба. Имао сам озбиљан случај гљивица на ногама. Нисам могао да обучем сандале или да идем на базен. Али након коришћења  Микохерб гела током  3 недеље, почео сам да се осећам боље. Сада нема знакова гљивица на ногама!

  Одгов ор
 • Како аватар

  Александар Буха

  02.06.2024

  Далиборка, да ли је он стварно тако добар? Ако је тако, наручићу и ја.

  Одговор
 • Како аватар

  Немања Гаврић

  02.06.2024

  Ово је заиста фантастично, користили смо га и ја и жена јер смо имали страшну инфекцију. За сада све иде добро и цела породица је без гљивица. Сада можемо да идемо на базене и бање.

  Одговор
 • Како аватар

  Жељко Поповић

  02.06.2024

  Упс, нисам једини са овим проблемом. Хвала Богу, почео сам да користим  Микохерб гел  пре месец дана и сада су ми гљивице на ногама потпуно нестале. Пробао сам све врсте лекова и масти, али само ово је дало најбољи и најбржи резултат.

  Одговор
 • Како аватар

  Милица Томић

  03.06.2024

  Хеј људи, да ли ово ради? Пробао сам све што ми је лекар прописао, али безуспешно.

  Одговор
 • Како аватар

  Јадранка Чукић

  03.06.2024

  Милице, заиста ради, без сумње. Ефикасан је и потпуно природан. Сада постоји и добра понуда, па пожурите! Моја свекрва је такође користила  Микохерб гел  и гљивице на њеним стопалима су нестале.

  Одговор
 • Како аватар

  Нинослава Бајић

  03.06.2024

  Хвала,  Микохерб гел  ми је помогао и није дуго трајало! Наручио сам директно од произвођача! Немојте одлагати лечење, гљивичне инфекције су нешто што треба одмах лечити, јер ће наставити да вас полако убијају изнутра.

  Одговор
 • Како аватар

  Сања Кикић

  04.06.2024

  Хвала пуно, др Жарковићу. Да није било вашег савета, никада не бих пробала овај препарат! Мој нокат на палцу је увек био у лошем стању и много ме је болео. Пробао сам лак за нокте против гљивица и узимао лек. Лак је помогао за кратко време, али више не помаже. Сада користим  Микохерб гел  и одлично ради.

  И моја наруџба је стигла брзо.

  Пре/после употребе производа
  Одговор
 • Како аватар

  Драгица Жарковић

  04.06.2024

  Сања, нема потребе да ми се захваљујеш. Само ми реци које си лекове користио пре припреме  Микохерб гела ?

  С поштовањем, Драгица

  Одговор
 • Како аватар

  Сања Кикић

  04.06.2024

  Користио сам Екодерил и Ламисил и лак против гљивица. Али перформанс…

  Одговор
 • Како аватар

  Драгица Жарковић

  04.06.2024

  Хвала на информацијама, Сања.

  С поштовањем, Драгица

  Одговор
 • Како аватар

  Вера Трипуновски

  05.06.2024

  Резултат је премашио моја очекивања. Гљивице на ноктима су нестале за 2 недеље! Сада сам наручио за своју пријатељицу и даћу јој.

  Одговор
 • Како аватар

  Светозар Николић

  05.06.2024

  Добио сам гљивице у војсци. Пробао сам све врсте третмана, али нису помогли. Пријатељ доктор ми је рекао за  Микохерб гел . Купио сам га на снижењу.

  Наручио сам  овде  и убрзо су ме позвали да потврде поруџбину. Сада могу да обучем папуче и идем на базен.

  Одговор
 • Како аватар

  Маријана Јосиповић

  05.06.2024

  Мој муж има квасац 3 године. Имао је много проблема. Нокти су му били жути и мирис је био неподношљив. Прво је користио неке капи и лак за нокте. Не сећам се њиховог имена, али нису помогли и изгубили смо наду. После тога је  по савету пријатеља пробао  Микохерб гел . Погледајте само резултате које је постигао за 1 недељу.

  Одговор
 • Како аватар

  Драгица Жарковић

  05.06.2024

  Маријана, колико ја знам, фармацеутске куће само желе да подигну цене. Не знам како се усуђују да пљачкају људе. Дефинитивно ћемо се жалити.

  С поштовањем, Драгица

  Одговори
 • Како аватар

  Анкица Амиџић

  06.06.2024

  Погледајте моје резултате. Не заборавите да исечете нокте!

  Пре/после употребе производа
  Одговор
 • Како аватар

  Марко Шашић

  06.06.2024

  Не знам колико година сам покушавао да се отарасим гљивица на ногама, али ништа није успело. Затим сам користио Микохерб гел, како су описали у чланку, и излечио ме је за 1 месец. Да сам бар чуо за њега раније.

  Одговор
 • Како аватар

  Драгица Жарковић

  06.06.2024

  Марко, за развој такве формуле потребно је много новца. И зато је требало мало дуже да се развије. Добра вест је да сада људи могу брзо да се отарасе проблема са квасцем.

  С поштовањем, Драгица

  Одговор
 • Како аватар

  Наталија Ристић

  07.06.2024

  Прочитао сам чланак и одмах наручио. Пробао сам све врсте лекова и понекад би нешто помогло, али ништа није дало трајни резултат. Сви су ми рекли да је гљивице стопала тешко лечити. Онда сам наручио  Микохерб гел  и брзо је стигао. Хвала вам! Сада сам коначно здрав и могу нормално да живим!

  Пре/после употребе производа
  Одговор
 • Како аватар

  Катарина Нинић

  07.06.2024

  Одакле сте ово наручили? Нисам га нашао у апотекама и плашим се да га наручим преко интернета. Желим оригинални производ, иначе ћу изгубити новац.

  Одговор
 • Како аватар

  Драгица Жарковић

  08.06.2024

  Понављам, Микохерб гел се може  наручити само директно са веб странице произвођача . Да бисте били сигурни да ћете добити оригинални производ, попуните горњи образац. Кроз ову специјалну понуду можете наручити са 50% попуста, али је понуда ограничена, па пожурите са поруџбином!
  И чувајте се лажњака…

  С поштовањем, Драгица

  Одговор
 • Како аватар

  Мара Станић

  08.06.2024

  Ако је понуда још увек доступна, наручићу. Када видим фотографије, чини ми се да ради.

Нерегистровани корисници не могу да остављају коментаре